The Brave Little Tailor, Brothers Grimm (Küçük Terzi, Grimm Kardeşler)

The brave little tailor, Brothers Grimm One summer’s morning a little tailor was sitting on his table by the window; he was in good spirits, and sewed with all his might. Then came a peasant woman down the street crying: ‘Good jams, cheap! Good jams, cheap!’ This rang pleasantly in the tailor’s ears; he stretched … More The Brave Little Tailor, Brothers Grimm (Küçük Terzi, Grimm Kardeşler)

Les Quatrains d’Omar Khayyâm (ÖMER HAYYAM Rubailer)

ÖMER HAYYAM Rubailer Medresede, camide, kilisede, sinagogda; Hep cehennemden korkar, cenneti ararlar. Allahın sırlarına vakıf olan kimselerin İçinde bu korku hiçbir zaman yeşermez. Buğday unundan bir ekmeğe; iki men şaraba; Koyun budundan bir külbastıya sahip olunca; Lale yanaklı bir güzel ile bir viranede oturmak; Her sultana nasip olmayan bir saadettir. Bir şeyh; bir orospuya; sen … More Les Quatrains d’Omar Khayyâm (ÖMER HAYYAM Rubailer)

Octavia Paz, Deux Corps (İki Gövde)

İKİ GÖVDE   İki gövde yüzyüze bazen iki dalga ve okyanustur gece.   İki gövde yüzyüze bazen iki taş ve bir çöldür gece.   İki gövde yüzyüze bazen iki kök dantellenmiş geceye.   İki gövde yüzyüze bazen iki bıçak ve kıvılcım çakar gece.   İki gövde yüzyüze iki yıldız düşen boş bir gökyüzünde.   Octavia … More Octavia Paz, Deux Corps (İki Gövde)

John Kennedy Toole, Alıklar Birliği, 1980 (1981 Pulitzer Roman Ödülü)

John Kennedy Toole, Alıklar Birliği, 1980 (1981 Pulitzer Roman Ödülü)   John Kennedy Toole, 17 Aralık 1917 New Orleans doğumlu, tahsilli bir öğretmen. Bir lise öğrencisiyken yazdığı Neon Işıklı İncil adlı kitabı ve başyapıtı olan Alıklar Birliği romanı dışında bilinen başka bir eseri yok. Yazar sağlığında, Alıklar Birliği romanının basılması için başvurduğu tüm yayınevlerince reddedilir. … More John Kennedy Toole, Alıklar Birliği, 1980 (1981 Pulitzer Roman Ödülü)